Njut av en whiskyresa

Upplevelseresor är något som bara blir större och större. Skottland och Irland är fantastiska länder att besöka, med en underbar natur och många sevärdheter. För den som tycker om whisky, golf och fotboll så är dessa länder verkligen att rekommendera. En whiskyresa kan bli en oförglömlig semester, oavsett om du är nybörjare eller kunnig på whisky. När du är pensionär så är resor som dessa perfekta att fylla vardagen med.

Det finns flera svenska företag som har specialiserat sig på whiskyresor. Det är enkelt och bekvämt att åka på en färdigkomponerad whiskyresa, eftersom det då ingår i stort sett allt. Flyg, transfer, logi, kost och själva whiskyupplevelsen är redan bokat och klart, och allt ingår i ditt paketpris. Det finns olika slags resor att välja bland som går till olika orter och trakter, oavsett om du väljer att åka till Irland eller om du hellre vill åka till Skottland. Det går också att kombinera, till exempel en whiskyresa och en fotbollsresa, för dig som är intresserad av både och. Eller att åka på en whiskyresa och en golfresa på en och samma gång.

Whiskeyupplevelse

Väl framme i det land du valt att besöka så får du ditt livs whiskeyupplevelse. Det brukar ingå att besöka ett eller flera destillerier. Där får du ta del av hela tillverkningsprocessen kring whisky. Du kanske till och med får smaksätta din egen whiskey. En svensk guide följer med och berättar, men ofta får du dessutom träffa destillerichefen eller en annan nyckelperson i det aktuella landet, som kan berätta om sin whiskeykunskap och sina whiskeyupplevelser. Flera whiskyprovningar brukar också ingå, som ofta har något tema. Till exempel kanske du får prova whiskeysorter från det destilleri som du besökt, whiskeysorter som produceras i den aktuella regionen du befinner dig i eller liknande. Slutligen brukar du få chansen att köpa whiskey som är tillverkad i landet eller regionen, ibland även mer exklusiva sorter som annars är svåra att få tag på. Under en whiskeyresa får du även lära dig intressant fakta om whisky, som historia, olika whiskysorter och om tillverkningsprocessen. Oavsett om du är kunnig eller om du är nybörjare så finns det alltid matnyttig information att ta del av, då whiskyn är en sådan komplex dryck.

Förutom whiskyupplevelsen så finns det förstås mycket mer att uppleva på en whiskyresa. Du får ta del av Skottlands eller Irlands unika natur, kultur och matlagning. Du kan besöka lokala pubar, spela golf på klassiska banor, titta på fotboll eller annan sport, shoppa eller bara relaxa. Att åka på en whiskyresa kan vara en underbar upplevelse och är förstås även en bra present till alla whiskyälskare.