Hobbys som pensionär

När man inte längre har ett arbete som tar upp större delen utav ens tid så gäller det att fylla ut tiden med någonting annan. Som pensionär har man verkligen läget att lägga tid på de hobbys som man har. Oavsett vad det handlar om, så kan detta vara ett sätt att sätta guldkant på tillvaron.

Som pensionär är det inte ovanligt att man inte har samma inkomst som hade under tiden som man arbetade. Därför är det många som på olika sätt försöker utöka kassan något på olika sätt. Det kan till exempel handla om att sticka strumpor och vantar som man säljer för en mindre summa. Det hela behöver inte bara handla om tillskottet av pengar, utan även ett genuint intresse för det hela. Ett annat liknande intresse, där möjligheten till en extra inkomst finns är att spela bingo, på lotto eller andra spel där ingen större förkunskap krävs. Om det finns en lokal bingohall som man kan besöka kan detta även vara ett bra sätt att hålla det sociala livet uppe. Lotto och Keno är spel där man kan dela på rader ihop med andra spelare via så kallade andelsspel, vilket ger en känsla av att man spelar tillsammans.

När man spelas på sådana spel så kan man antingen följa de direktvända dragningarna för att ta reda på om man har vunnit eller ej. Om man skulle råka missa dessa kan man alltid hitta resultaten på text-tv eller på nätet. På sidan Resultat.nu kan du hitta lotto resultat för flera olika spel, samt resultat ifrån olika sportevenemang och travlopp.

Just trav är någonting som är väldigt populärt hos den äldre generationen. Även för dig som inte är speciellt kunnig om sporten eller har tidigare erfarenhet av hästvälden, kan detta vara en hobby att förgylla dagarna med. Näst intill varje dag året runt finns det lopp som körs runtom i Sverige där du kan vara med och satsa pengar på vilken häst som du tror kommer att gå i mål allra först. Detsamma gäller ifall man vill satsa pengar på en match i handboll. Med den extra tid du har över kan du göra noggranna analyser av lagen som till exempel medverkar i handbolls EM innan du gör dina satsningar och på så sätt öka chanserna för vinst.