Ett bra liv

hand-588982_640Livet är en härlig tid som många bara låter passera. Vissa tycker till exempel att den upplevs som kort och andra orättvis och svår. Livet kan definieras på många sätt beroende på hur man är som människa och vad man lever för liv.

Det viktigaste är att lyssna på sig själv och hur man mår. Ställ dig själv frågor som “vad vill jag göra?” och “hur vill jag må?”.  Sen kanske svaren inte alltid är så lätta att uppfylla, men det finns alltid en väg dit och man kan uppnå det mesta man vill. Det gäller bara att se möjligheter och förverkliga dem.

Vill du till exempel resa och upptäcka världens alla hörn men har inte pengar till och dessutom ett jobb här hemma att sköta. Skjut upp den drömmen tills du får möjlighet att uppfylla den. Kom istället på något annat som skulle göra dig lycklig som du kan göra precis just nu. Kanske en kortare resa? En renovering i hemmet? Vad som helst bara du känner att du vill göra det och att det är något som gör dig och ditt liv gott.

Något som kan göra mycket är att omge dig med saker som du tycker om. Var därför noga när du väljer möbler eller inredning till ditt hem. Dessa ska bli en del av ditt hem och det gäller då att du känner att du trivs med dessa saker. trots att inredning ibland kan kosta en del så kan det till exempel vara värt att köpa fina pinnstolar till köksbordet om det är det som du vill ha. Självklart krävs det ju då även att du har råd med dessa investeringar.

En annan viktig del är att hålla sig borta från alla energitjuvar. Dem finns i alla former -dåliga matvanor, dåliga sovvanor och framförallt människor. Vissa människor ger en ingenting i livet. Kanske för att ni inte kommer överens eller för att du helt enkelt inte får ut något av att har denna människa i ditt liv. Det behöver inte betyda att man inte gillar någon och att man skall vara otrevliga mot varandra, man behöver endast inse då att man inte bör umgås med varandra och sedan låta det vara så. Ibland måste man tänka på sig själv och sitt liv, då det är nyckeln till att få ett lyckligt liv efter hur du vill ha det.